Drogi Widzu, podczas świadczenia usług przetwarzamy dostarczane przez Ciebie dane zgodnie z naszą Polityką RODO. Kliknij aby dowiedzieć się jakie dane przetwarzamy, jak je chronimy oraz o przysługujących Ci z tego tytułu prawach. Informujemy również, że nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Podczas korzystania ze strony pliki cookies zapisywane są zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych oraz wyłączyć obsługę plików cookies, informacje jak to zrobić przeczytasz tutaj i tutaj. X
STRONA GŁÓWNA / REPERTUAR / ZAPOWIEDZI / WYDARZENIA / FESTIWALE / KINO / CENY BILETÓW / KONTAKT
FOTORELACJE / ZŁOTY GLAN / EDUKACJA FILMOWA / CHARLIE OUTSIDE / OPEN CINEMA / SKLEP / POLITYKA RODO

DOMINIK MATWIEJCZYK

Zawód: reżyser, scenarzysta, montażysta, operator
Data urodzenia: 4 kwietnia 1979
Wiek: 24 lata
Miejsce urodzenia: Wrocław
Znak zodiaku: Baran

Student kulturoznawstwa na Uniwersytecie Wrocławskim. Pracował jako operator i asystent realizatora wizji przy reality show realizowanym we Wrocławiu (Dwa Światy, Amazonki, Gladiatorzy, Bar). Filmy kręci często wspólnie z bratem - Piotrem Matwiejczykiem.




Filmografia:
  • 1992 - Błotniaki (15 min.) - reż, scen., zdj.
  • 1992 - Zemsta (7 min.)- reż, zdj.
  • 1992 - Powrót Błotniaków (12 min.) - reż., scen., zdj.
  • 1992 - Kapuśniak (24 min.) - reż, zdj.
  • 1993 - Błotniaki 3 (23 min.) - reż, scen., zdj.
  • 1993 - Zapomniana Tajemnica (23 min.) - reż., scen., zdj.
  • 1993 - Specjalna Ekipa Ratownicza - reż., scen., zdj.
  • 1994 - Zabić Listonosza (24 min.) - reż., scen., zdj.
  • 1994 - Videomania (33 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1994 - Brudne Pieniądze (24 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1995 - Zawodowcy (6 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1995 - RH+ (31 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1995 - Śmiertelny Strzał (49 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1996 - Ulice Zbrodni (96 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1996 - Videomania 2 (63 min.) - reż., scen., zdj., mont. (Nagroda za scenariusz w Zielonej Górze 1999)
  • 1997 - Videomania 3 (65 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1997 - Polowanie (13 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1997 - Rocznik 1997 - dokument
  • 1997 - Na Ojczystej Ukochanej Ziemi - dokument
  • 1997 - Usłane Trupami - reż., scen., zdj., mont.
  • 1998 - Z Archiwum Y (36 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 1998 - Izi Rajder (39 min.) - reż., scen., zdj. mont.
  • 1999 - Synteza (31 min.) - reż., scen., mont.
  • 1999 - DworzecTV (18 min) - dokument
  • 1999 - Videomania epizod 4 (34 min.) - reż., scen., zdj., mont. (Grand Prix w Warszawie i Kołobrzegu, III Nagroda w Koninie, II Nagroda w Krakowie)
  • 1999 - Nagie Usta (4 min.) - videoclip - reż., scen.., mont.
  • 2000 - Nie Jedz (4 min.) - videoclip - reż., scen., mont.
  • 2000 - Krzyk W Mroku (6 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 2000 - Love Parade (8 min.) - dokument
  • 2001 - Stop (23 min.) - reż., scen., zdj., mont. (Wyróżnienia w Ostrołęce, Warszawie, Polanicy, Wrocławiu - KAN i OFFensiva)
  • 2002 - Ostatnie Drzewo Po Lewej Stronie (77 min.) - reż., scen., zdj., mont. (Wyróżnienie w Poznaniu)
  • 2002 - Fiat To Za Mało (91 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 2002 - Loveparadox (18 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 2002 - Jak Powstał Fiat (12 min.) - dokument
  • 2003 - Bolączka Sobotniej Nocy (19 min) - reż., scen., zdj., mont. (wyróznienie na OFFensivie we Wrocławiu, na KAN we Wrocławiu: II Nagroda i Nagroda Publiczności, Nagroda Publiczności w Toruniu, II Nagroda w Rybniku, Grand Prix na Wrocławskiej Wiośnie Filmowej, II Nagroda na OKFA w Koninie, Srebrny Smok na SMOFI w Krakowie)
  • 2003 - Seks, Kłamstwa i Takie Tam (69 min.) - reż., scen., zdj., mont.
  • 2003 - Krew z Nosa
Kupujesz bilet online? Możesz okazać go na telefonie, przed wejściem na salę
» REZERWACJA BILETÓW








www.OpenCinema.pl
Zapraszamy do współpracy przy
organizacji kina letniego





Copyright 2020 © Kino Charlie - Wszelkie prawa zastrzeżone / Polityka RODO / Polityka Cookies