Drogi Widzu, podczas świadczenia usług przetwarzamy dostarczane przez Ciebie dane zgodnie z naszą Polityką RODO. Kliknij aby dowiedzieć się jakie dane przetwarzamy, jak je chronimy oraz o przysługujących Ci z tego tytułu prawach. Informujemy również, że nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Podczas korzystania ze strony pliki cookies zapisywane są zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych oraz wyłączyć obsługę plików cookies, informacje jak to zrobić przeczytasz tutaj i tutaj. X
STRONA GŁÓWNA / REPERTUAR / ZAPOWIEDZI / WYDARZENIA / FESTIWALE / KINO / CENY BILETÓW / KONTAKT
FOTORELACJE / ZŁOTY GLAN / EDUKACJA FILMOWA / CHARLIE OUTSIDE / OPEN CINEMA / SKLEP / POLITYKA RODO


POKAZ SPECJALNY Z RESTAURANT WEEK: KWIAT WIŚNI I CZERWONA FASOLA

27 października, godz. 19:30
Wstęp: 18 / 15 zł



W październiku po raz drugi w Łodzi odbędzie się ogólnopolska akcja kulinarna pod hasłem Festiwal Restaurant Week, która powiązana jest z dynamicznym rozwojem polskiej gastronomii na przestrzeni kilku ubiegłych lat.

Festiwal Najlepszych Restauracji w Polsce trwa w okresie 21 - 30 października 2016 i łączy najciekawsze marki gastronomiczne największych polskich miast.



Po raz kolejny Łódź znalazła się na liście miast, a Kino Charlie na liście placówek kultury, które współtworzą to wydarzenie kulinarne, połączone ze światem filmu.

Serdecznie zapraszamy na pokaz specjalny genialnej koprodukcji o tematyce kulinarnej prosto z Japonii, pt.: "Kwiat wiśni i czerwona fasola" w reż. Naomi Kawase.


Kwiat wiśni i czerwona fasola

reż. Naomi Kawase / dramat / Francja, Japonia, Niemcy 2015

Sentaro po odbyciu kary w więzieniu zostaje menadżerem restauracji serwującej dorayaki. Wkrótce potem zatrudnienie znajduje tam starsza kobieta, Tokue, do której początkowo mężczyzna odnosi się sceptycznie.





Film otwarcia sekcji Un Certain Regard na 68. Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Cannes. Doceniana przez krytykę na całym świecie oda do prostych życiowych przyjemności.

Sentaro, mężczyzna w średnim wieku, jest właścicielem niewielkiej naleśnikarni, w której serwuje dorayaki, japoński deser składający się z naleśników przekładanych słodką pastą z czerwonej fasoli.

Kiedy Sentaro rozpoczyna poszukiwanie pomocy kuchennej, zgłasza się siedemdziesięcioletnia Tokue. Cukiernik początkowo odrzuca jej wniosek, gdyż obawia się, że praca może się okazać ponad siły starszej pani, która w dodatku ma nieco zdeformowane dłonie.

Właściciel zmienia jednak zdanie, kiedy tylko próbuje pasty przygotowanej przez Tokue. Dzięki jej sekretnej recepturze na tytułowe "an" drobny biznes zaczyna rozkwitać...

Więcej informacji na temat Festiwalu znajdziecie na stronie: www.restaurantweek.pl

Repertuar

Wydarzenia

Kino

» REZERWACJA BILETÓW


www.OpenCinema.pl
Zapraszamy do współpracy przy
organizacji kina letniego



Copyright 2018 © Kino Charlie - Wszelkie prawa zastrzeżone / Polityka RODO / Polityka Cookies