Drogi Widzu, podczas świadczenia usług przetwarzamy dostarczane przez Ciebie dane zgodnie z naszą Polityką RODO. Kliknij aby dowiedzieć się jakie dane przetwarzamy, jak je chronimy oraz o przysługujących Ci z tego tytułu prawach. Informujemy również, że nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Podczas korzystania ze strony pliki cookies zapisywane są zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych oraz wyłączyć obsługę plików cookies, informacje jak to zrobić przeczytasz tutaj i tutaj. X



Otwarcie 5. Przeglądu Nowego Kina Francuskiego:
YVES SAINT LAURENT
z lampką francuskiego wina i pokazem kuchni molekularnej

30 maja 2014 r. godz. 20:00
WSTĘP: 16/14 zł (subskrybenci 12 zł)


Tegoroczna edycja Przeglądu Nowego Kina Francuskiego zostanie zainaugurowana pokazem filmu:


YVES SAINT LAURENT
2014|106'|reż. Jalil Lespert

Niezwykła i pasjonując historia szalonej miłości jednego z największych projektantów mody – Yves Saint Laurenta. Mając zaledwie 21 lat poznał smak wielkiej sławy i jeszcze większej miłości. Paryż, rok 1957. Chorobliwie nieśmiały i niewiarygodnie wrażliwy Yves Saint Laurent tworzy swą pierwszą kolekcję dla najbardziej prestiżowego domu mody Dior. Efekt jest oszałamiający – cały Paryż pada do jego stóp. Podczas pokazu awangardowy wizjoner poznaje miłość swojego życia. Tworzenie i pasja przeplatają się w filmie z cierpieniem miłosnym, a rozkoszne chwile z okresami zwątpienia. "Yves Saint Laurent" to portret geniusza mody, który potrafił walczyć o swoje marzenia.


Wszystkich widzów zapraszamy na lampkę francuskiego wina oraz wyjątkowy pokaz gastronomii molekularnej, który odbędzie się tuż przed seansem. Jest to niepowtarzalna okazja do zapoznania się z nowym fenomenem gastronomicznym i pierwsze tego rodzaju wydarzenie w przestrzeni kina. Organizatorem prezentacji jest restauracja "Kolory wina" przy NoBo Hotel*** w Łodzi.

Restauracja "Kolory Wina" to możliwość spotkania z kuchnią na najwyższym poziomie oraz gastronomią molekularną, odbiegającą od nudy i szarości, zaskakującą połączeniem smaków oraz nowoczesną formą podania.


Kuchnia molekularna jest rodzajem kuchni, w którym wykorzystuje się wiedzę naukową na temat gotowania. Poszerza spektrum klasycznej sztuki kulinarnej, otwiera nowe światy smakowe i aromatyczne. Na co dzień w Restauracji "Kolory Wina" Szef kuchni Jarosław Bieńkowski przygotowuje dla Gości słodką niespodziankę w bardzo nietypowy sposób, z wykorzystaniem ciekłego azotu. Zapraszamy do przekonania się na własne oczy jak efektowna może być kuchnia przyszłości...

Restauracją "Kolory Wina" kieruje utytułowany Szef Kuchni Jarosław Bieńkowski, uczestnik i laureat wielu ogólnopolskich oraz międzynarodowych konkursów kulinarnych.

Partnerzy 5. Przeglądu Nowego Kina Francuskiego:

NoBo Hotel***
ul. Liściasta 86 / al.Włókniarzy
91-357 Łódź
Kolory Wina
ul. Liściasta 86 / al.Włókniarzy
91-357 Łódź
Selgros
Cash & Carry
Instytut Francuski w Polsce
Repertuar

Rezerwacja online

21.06 - czwartek
22.06 - piątek
23.06 - sobota
24.06 - niedziela
25.06 - poniedziałek
26.06 - wtorek
27.06 - środa
28.06 - czwartek
02.07 - poniedziałek
03.07 - wtorek
04.07 - środa
05.07 - czwartek
06.07 - piątek
09.07 - poniedziałek
10.07 - wtorek
Repertuar godzinowy

Filmy w repertuarze



Wydarzenia

PLAKATOBRANIE!
12 maja - 12 lipca 2018
Szemrany. 5 lat komiksu "Gazety Mysłowickiej"
15th - 21th June 2018
POLISH FILMS WITH ENGLISH SUBTITLES: COLD WAR
22 czerwca 2018
POKAZ SPECJALNY Z FOTOFESTIWAL | PTAKI
20 czerwca 2018
ŚRODA SENIORA: Zimna wojna| Pozycja obowiązkowa| Kochając Pabla, nienawidząc Escobara | Momo
21 czerwca 2018
HAPPY HOUR: Momo
lipiec-sierpień 2018
FILMOWE PÓŁKOLONIE W KINIE CHARLIE
lipiec-sierpień 2018
SEANSE PORY LETNIEJ
PREMIEROWE FILMY W LETNIEJ ODSŁONIE

lipiec-sierpień 2018
KINO W SAMO POŁUDNIE

Inne wydarzenia

Kinekspert

www.architektum.pl

ADS







Purpose



www.zak.lodz.pl






Copyright 2000 © Kino Charlie - Wszelkie prawa zastrzeżone - Projekt i wykonanie CharlieWebmedia