Drogi Widzu, podczas świadczenia usług przetwarzamy dostarczane przez Ciebie dane zgodnie z naszą Polityką RODO. Kliknij aby dowiedzieć się jakie dane przetwarzamy, jak je chronimy oraz o przysługujących Ci z tego tytułu prawach. Informujemy również, że nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Podczas korzystania ze strony pliki cookies zapisywane są zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych oraz wyłączyć obsługę plików cookies, informacje jak to zrobić przeczytasz tutaj i tutaj. X
STRONA GŁÓWNA / REPERTUAR / ZAPOWIEDZI / WYDARZENIA / FESTIWALE / KINO / CENY BILETÓW / KONTAKT
FOTORELACJE / ZŁOTY GLAN / EDUKACJA FILMOWA / CHARLIE OUTSIDE / OPEN CINEMA / SKLEP / POLITYKA RODO

Noma: My Perfect Storm
dokumentalny, Wielka Brytania 2015
ReżyseriaPierre Deschamps
ScenariuszPierre Deschamps
MuzykaFrans Bak, Keld Haaning Ibsen
ZdjęciaPierre Deschamps
ObsadaRene Redzepi
Czas
trwania
100 minut



„Noma: My Perfect Storm” to film o najlepszej restauracji świata oraz René Redzepim - człowieku, który ją stworzył.
Do Nomy, która mieści się w magazynach dawniej floty handlowej Danii, w starej dzielnicy Kopenhagi, pielgrzymują krytycy, eksperci kulinarni, restauratorzy i smakosze z najbardziej odległych zakątków świata. Przyjeżdżają by poznać kunszt René Redzepiego – jednego z najbardziej znanych i cenionych współczesnych szefów kuchni. Wizjonera, którego nowatorskie podejście do lokalnych tradycji kulinarnych i rodzimych produktów zrewolucjonizowało kuchnię skandynawską.
Noma, wyróżniona dwiema gwiazdkami Michelin, czterokrotnie zwyciężała w prestiżowym rankingu The World’s 50 Best Restaurants. Po ponad dekadzie sukcesów jej twórca szykuje się do otwarcia nowego miejsca i podróżuje po świecie rezydując w restauracjach w Japonii i Australii.
W lutym 2018 roku, po rocznej przerwie, restauracja Noma otworzy się w nowym miejscu, wokół którego tworzy właśnie miejską farmę. Rezepi po raz kolejny zaskoczy i zainspiruje światowa gastronomię.

Pierwszemu seansowi filmu w Łodzi towarzyszyć będzie spotkanie z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Robertem Trzópkiem, który przez trzy lata pracował z René Redzepim w kopehaskiej Nomie.
Dyskusję po filmie poprowadzi Emilia Szymańska.




Dodaj opinię o filmie:

Podpis:
E-mail:

Znajdź film

Repertuar

Filmy

Wydarzenia

» REZERWACJA BILETÓW








www.OpenCinema.pl
Zapraszamy do współpracy przy
organizacji kina letniego



Copyright 2018 © Kino Charlie - Wszelkie prawa zastrzeżone / Polityka RODO / Polityka Cookies